خبرگزاری شبستان

جمعه ۱۱ فروردین ۱۴۰۲

الجمعة ٩ رمضان ١٤٤٤

Friday, March 31, 2023

اللَّهُم کُنْ لِوَلِیِّکَ الحُجَةِ بنِ الحَسَن، صَلَواتُکَ علَیه و علی آبائِه، فِی هَذِهِ السَّاعَةِ وَ فِی کُلِّ سَاعَه، وَلِیّاً وَ حَافِظاً و قَائِداً وَ نَاصِراً وَ دَلِیلًا وَ عَیْنا، حَتَّى تُسْکِنَهُ أَرْضَکَ طَوْعا وَ تُمَتعَهُ فیها طَویلا" - خدایا، ولىّ‏ ات، حضرت حجّت بن الحسن، که درود تو بر او و بر پدرانش باد؛ در این لحظه و در تمام لحظات سرپرست و نگاهدار و راهبر و یارى گر و راهنما و دیدبان باش، تا او را به صورتى که خوشایند اوست، ساکن زمین گردانیده و مدّت زمان طولانى در آن بهره مند سازی

سرویس : فرهنگ و ادب - سایر حوزه ها زمان :   ۱۴۰۱/۱۱/۱۷ - ۱۹:۵۲ شناسه خبر : ۱۲۵۱۱۷۰

آیین اختتامیه هشتمین جایزه جهانی اربعین برگزار شد
آیین اختتامیه هشتمین جایزه جهانی‌اربعین با حضور محمدمهدی اسماعیلی و جمعی از فعالان فرهنگی، هنری و رسانه‌ای داخلی و خارجی در حسینیه الزهرا سازمان فرهنگ و‌ ارتباطات اسلامی برگزار و از برگزیدگان این دوره تجلیل به عمل آمد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، محمدمهدی اسماعیلی -وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی- در آیین اختتامیه هشتمین جایزه جهانی اربعین که امروز دوشنبه (۱۷ بهمن‌ماه) در حسینیه الزهرا(س) در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد، با بیان اینکه حق اربعین و این‌ حرکت بزرگ انسان‌ساز این است که جایزه یا جشنواره‌ای درخور نام ‌آن برگزار شود، اظهار کرد: یکی از بخش‌هایی که در نهمین جایزه جهانی اربعین دیده شده است بخش جایزه شعر اربعین است. شاعران زیادی هستند که می‌توانند در این‌ عرصه سروده‌های زیبایی را بسرایند.

وی ادامه داد: انقلاب اسلامی برپایه یک تقویم شیعی و اسلامی به پیروزی رسیده است. آغاز نهضت در مهرماه ۱۳۴۱ در دهه فاطمیه است. پس از آن در عاشورای ۱۳۴۲ امام راحل سخنرانی قرایی کردند که قیام ۱۵خرداد چند روز بعد از آن رقم ‌خورد و در نهایت در اربعین رحلت مصطفی خمینی در ۹آذر ۱۳۵۶ اتفاقات جدیدی در کشور رخ داد و پس از آن اربعین شهدای انقلاب در شهرهای مختلف موج جدیدی را به راه انداخت.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد: راه‌پیمایی مردم در تاسوعا و عاشورا و سپس اربعین حسینی در سال ۵۷ شکل جدیدی به انقلاب اسلامی داد؛ از این رو این انقلاب با اربعین و مکتب حسینی گره خورده است. با سرنگونی رژیم بعثی، مردم مظلوم عراق سنت اربعین را احیا کردند. در اربعین اخیر ۴میلیون ‌ایرانی عاشق در گرمای شدید و آن هم پس از فروکش کردن‌ کرونا پای به این‌ مسیر گذاشتند و انصافا مردم عراق میزبانی‌ خوبی داشتند. اما مدیریت ده‌ها میلیون جمعیت در این‌ مسیر یک معجزه است. 

وی افزود: رسانه‌های غربی و دشمنان به دنبال تحریف اربعین هستند. در مقابل این ‌نقشه رسانه‌ای دشمن باید کار فرهنگی و رسانه‌ای کرد و با آثار فاخر هنری و فرهنگی به میدان آمد. همچنین از ابزار رسانه و هنر می‌توان پیام‌ اربعین را نشان داد. وقتی این محبت مردم به خاندان اهل‌بیت(ع) در مقابل چشم مردم دنیا قرار گیرد قطعا جذابیت خواهد داشت.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: در همین جشنواره فیلم فجر ما یک اثر در مورد اربعین داریم اما تصور می‌کنم برای سال آینده باید تلاش کنیم آثاری دیگر را در تمام حوزه‌های فرهنگی هنری داشته باشیم. در حوزه فیلم، تئاتر، موسیقی، عکس، شعر و رسانه هنرمندان خوبی داریم که می‌توانند آثار خوبی را تولید کنند زیرا این‌جشنواره قابلیت این را دارند که در بخش‌های مختلف آثار ارائه کنند.

در بخش دیگری از این مراسم حجت‌الاسلام والمسلمین ایمانی‌پور با بیان اینکه هدف اصلی از برگزاری جایزۀ جهانی اربعین بازنشر این رویداد مهم است، اظهار کرد: این رویداد مهم از سوی رسانه‌های بیگانه تحریف یا مسکوت شد است.

وی ادامه داد: رویداد اربعین واقعۀ مهمی است که هرساله تکرار می‌شود و جلوه رحمانی اسلام را نشان می‌دهد.

رییس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی بادبیان اینکه اربعین حسینی بر هم زنندۀ سیاست اسلام‌هراسی در جهان است، خاطرنشان کرد: امروز بیش از هر روزی با تحریف روایت‌ها روبرو هستیم، از این رو وظیفه همه ما جهاد تبیین است. یک مأموریت مهم حضرت زینب(س) همین جهاد تبیین و جهاد روایت‌ها بود.

ایمانی‌پور با اشاره به اینکه متأسفانه عظمت اربعین را تا مشکلات حمل و نقل تنزل داده‌اند، تصریح‌ کرد: در عرصه جهاد تبیین باید پیش از گذشته فعال شویم. به فرمایش رهبر معظم انقلاب راهپیمایی اربعین آیت عظمای الهی است و باید در خور این آیه بزرگ اقدام کنیم. زیرا اربعین، روایت شکل‌گیری امت اسلامی است.

در پایان این مراسم امیرعلی جوادیان رییس هیات داوران هشتمین جایزه جهانی اربعین بیانیه هیات داوران را قرائت و سپس با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از پوستر نهمین جایزه جهانی اربعین رونمایی شد.

پایان پیام/523

نظرات

نام :
ایمیل:(اختیاری)
متن نظر:
ارسال

نظرات ارسال شده

سرخط خبرهای سرویس

معاون هنری مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ‌ و ارشاد اسلامی:

سنت‌های اقوام ایرانی در هنگام سحر و افطار در نمایشگاه بین‌المللی قرآن احیا می‌شود

معاون هنری مرکز هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ‌ و ارشاد اسلامی از اجرای  برنامه" بانک افطار" در نمایشگاه بین‌المللی قرآن خبر داد و گفت: در این برنامه تلاش داریم یکی از سنت‌های اقوام ایرانی در طول تاریخ در هنگام سحر و افطار را احیا کنیم.

اخبار برگزیده شبستان