خبرگزاری شبستان

دوشنبه ۷ فروردین ۱۴۰۲

الاثنين ٥ رمضان ١٤٤٤

Monday, March 27, 2023

اللَّهُم کُنْ لِوَلِیِّکَ الحُجَةِ بنِ الحَسَن، صَلَواتُکَ علَیه و علی آبائِه، فِی هَذِهِ السَّاعَةِ وَ فِی کُلِّ سَاعَه، وَلِیّاً وَ حَافِظاً و قَائِداً وَ نَاصِراً وَ دَلِیلًا وَ عَیْنا، حَتَّى تُسْکِنَهُ أَرْضَکَ طَوْعا وَ تُمَتعَهُ فیها طَویلا" - خدایا، ولىّ‏ ات، حضرت حجّت بن الحسن، که درود تو بر او و بر پدرانش باد؛ در این لحظه و در تمام لحظات سرپرست و نگاهدار و راهبر و یارى گر و راهنما و دیدبان باش، تا او را به صورتى که خوشایند اوست، ساکن زمین گردانیده و مدّت زمان طولانى در آن بهره مند سازی

سرویس : جهان اسلام - اروپا و آمریکا زمان :   ۱۳۹۹/۵/۱۴ - ۱۲:۵۳ شناسه خبر : ۹۵۶۹۱۹
معرفی مساجد جهان:
مسجد «امام علی» از قدیمی ترین مراکز شیعی در آلمان و اروپا
مسجد «امام علی» یا مرکز اسلامی هامبورگ یکی از قدیمی ترین مساجد در آلمان و در اروپا به شمار می آید.

خبرگزاری شبستان،جهان اسلام: مسجد «امام علی» یا مرکز اسلامی هامبورگ یکی از قدیمی ترین مساجد در آلمان و در اروپا به شمار می آید.

 

این مسجد در اواخر دهه 1950 به دست گروهی از بازرگانان و مهاجران ایرانی ساخته شد و به سرعت تبدیل به یکی از مراکز اصلی اسلامی در جهان غرب شد.

 

بسیاری از سیاستمداران ایرانی مانند «آیت الله بهشتی» در این مسجد به تحصیل علوم و فلسفه غرب پرداختند.

 

در نشستی که در سال 1953 میلادی در هتل آتلانتیک هامبورگ برگزار شد گروهی از ساکنان ایرانی آلمان در مورد لزوم تاسیس مرکز مذهبی متعلق به خودشان به بحث و گفتگو پرداختند.

 

این افراد نامه ای به آیت الله العظمی «سید حسین بروجردی» نوشتند و از او درخواست کمک کردند.

 

آیت الله بروجردی با این طرح موافقت کرد و 100 هزار ریال برای ساخت این مسجد کمک کرد.

 

ساخت مسجد مرکزی هامبورگ در سال 1960 میلادی آغاز شد و پنج سال بعد یعنی در سال 1965 میلادی به پایان رسید و در همین سال آیت الله بهشتی به عنوان رئیس این مرکز انتخاب شد.

 

در سال 2007 میلادی مرکز اسلامی هامبورگ از راه اندازی اولین اتحادیه شیعه در اروپا خبر داد.

 

 

مرکز اسلامی هامبورگ که از قدیمی ترین مساجد شیعی در آلمان و اروپا است از زمان تاسیس تا کنون فعالیت های زیادی را در راستای آشنا کردن غیر مسلمانان با اسلام انجام داده است.

 

از جمله این فعالیت ها می توان به برگزاری مراسم درهای باز مساجد اشاره کرد که یکی از اصلی ترین برنامه ها برای پذیرایی از غیرمسلمانان به ویژه جوانان برای آشنا کردن آنها با اسلام و ارزش های اسلامی است.

 

 مرکز اسلامی هامبورگ از بنیانگذاران نامگذاری سوم اکتبر به نام «روز درهای باز مساجد» است.

 

این روز در ماه اکتبر که به مناسبت اتحاد آلمان شرقی و غربی یک روز تعطیل رسمی در آلمان است در سال ۱۹۹۷ میلادی با پیشنهاد شورای عالی مسلمانان «روز درهای باز مساجد» نامگذاری شد.

پایان پیام/7

نظرات

نام :
ایمیل:(اختیاری)
متن نظر:
ارسال

نظرات ارسال شده

سرخط خبرهای سرویس

به مناسبت نهمین جنگ ائتلاف عربی علیه یمن؛

حال و هوای مردم یمن در ماه رمضان در سایه ادامه جنگ و محاصره

مردم یمن درحالی وارد نهمین سال تجاوز ائتلاف عربی به این کشور شدند، در وضعیت معیشتی و سختی به سرمی برند و تمایل رمضان امسال را متفاوت‌تر از شرایط جنگی چندسال اخیر سپری کنند.

اخبار برگزیده شبستان